Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Zůstalo mi doma pár hnědnoucích banánů, které přímo vybízely k pečení. Tentokrát do trouby putovaly banánové cupcakes, které jsem ozdobila krémem z arašídového másla Šufánek a posypala solenými arašídy. Dobrůtka! Cupcakes jsou vláčné, banánová chuť se pojí s arašídovým krémem a na tom všem jsou ještě nasekané slané arašídy, které kontrastují se sladkostí.

Všechny suroviny na těsto a krém vytáhněte z lednice alespoň dvě až tři hodiny před pečením, aby získaly pokojovou teplotu - tak se vám nic nesrazí (častý problém máslových krémů).

Těsto na 16 kousků

  • 120 g másla v pokojové teplotě
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 120g polohrubé mouky
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 velmi zralé banány
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Arašídový krém

Doba přípravy: 2 h

Postup:

V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašlehávejte vejce. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k vaječné směsi. Oba druhy mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl prosijte přes síto a spolu s mlékem vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte do košíčků, aby vždy sahalo asi do 2/3. Troubu předehřejte na 165 °C a 16 velkých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Pečte 25-30 minut, dokud cupcakes nezezlátnou na povrchu. Nechejte je vychladnout.

Krém. Máslo a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté přidejte Lučinu a adašídové máslo Šufánek a opět zašlehejte. Krém musí být hladký a nadýchaný. Přemístěte krém do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobte každý cupcake.

Nakonec je posypejte sekanými arašídy a nechejte asi hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť!

Tento recept vznikl ve spolupráci s Děvčetem u plotny.

Naše produkty použité v receptu: