Celozrnné skořicové rolky

Máte rádi skořici a naše mandlové máslo? Tak tu pro Vás máme skvělý recept na skořicové rolky od naší ambasadorky Andrey Mokrejšové. Dále tento recept netřeba uvádět. Prostě ho vyzkoušejte, je to paráda.

Na jeden pekáček budete potřebovat:

  • 3,5 hrnku celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 pytlíček sušeného droždí
  • špetku soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku vody
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce

Na náplň:

Na polevu:

  • 100 g řeckého nebo bílého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce čekankového sirupu (podle chuti)
Doba přípravy: 2,5 h

Postup:

V míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl.

V rendlíčku si rozehřejeme máslo s mlékem a vodou. Plus přidáme vejce. Tuhle směs dáme k sypké směsi a necháme 5 minut hníst v robotu (nebo ručně no :D). 

Pod utěrkou necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem - zhruba 45 minut.

Zatím zapneme troubu na 100 °C a připravíme si náplň. Jednoduše smícháme tekuté mandlové máslo se skořicí a kardamomem.

Vykynuté těsto si přeneseme na vál a ještě rukama propracujeme. Válečkem vyválíme na asi 1 cm tlusté těsto.

Pomažeme ho náplní a zabalíme do velké rolky. Relativně pevně, ať se při krájení příliš nerozvolní. Nakrájíme na menší kousky a dáme do vymazaného pekáčku (já použila tuhle kulatou koláčovou formu).

Dáme péct na těch 100 °C na 30 minut. Po 30 minutách zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 20-25 minut.

Necháme alespoň 10 minut vychladnout a pak polijeme polevou (na tu stačí ingredience jednoduše smíchat).

Tento recept vznikl ve spolupráci s naši ambasadorkou Andreou Mokrejšovou.

Naše produkty použité v receptu: